Inspanningen afval Hooiweg 105

Inspanningen afval Hooiweg 105

11 januari 2018

De huurders van de Hooiweg 105 en Nieuw Dak willen graag reageren op de TVL-reportage van 10 januari 2018 over de afvalproblematiek in het appartementsgebouw Hooiweg 105 in Genk. De reportage bracht namelijk een vrij ongenuanceerd bericht over het afval in dit appartementsgebouw. Samen willen we een correct totaalbeeld geven van de situatie.

Dat er afvalproblemen zijn, is juist. Dat deze problemen al langer aanslepen, is ook juist. En dit ondanks alle inspanningen die al gedaan zijn. Dat is heel jammer.

In samenwerking tussen de huurders en Nieuw Dak namen we al en nemen we nog steeds concrete acties om de afvalproblemen aan te pakken. Het gaat dan o.a. om:

Het organiseren van een afvalgarage, waar elke huurder terecht kan met zijn afval, die een aantal vrijwilligers/huurders beheren;

Een verhoogde aanwezigheid en controle in het gebouw, zowel door Nieuw Dak als door huurders;

Het opruimen van slingervuil door een aantal vrijwilligers/huurders;

Elkaar aanspreken op mogelijke problemen;

Informeren over afval sorteren en deponeren;

Het opzetten van huurdersgroepen om verdere acties te bespreken en te ondernemen.

Zoals vaak, gaat het slechts om enkelingen die problemen veroorzaken. Het probleem is echter de bewijzen van de overtreders aanleveren. In elk geval: bij bewijslast volgen boetes.

We laten graag een aantal beelden zien die vandaag genomen zijn, zonder bijkomend initiatief naar aanleiding van de reportage op 10 januari.

Ook zo ziet het er uit in het appartementsgebouw aan de Hooiweg 105. Dankzij de inspanningen van vele huurders en Nieuw Dak samen. Inspanningen die we samen willen verder zetten, met hopelijk een positief resultaat.