Actualisatie van de wachtlijst

Actualisatie van de wachtlijst

Nieuw Dak actualiseert de wachtlijst elke twee jaar (in de oneven jaren). Dit wil zeggen dat we aan elke kandidaat-huurder vragen om te laten weten of je nog kandidaat wil blijven voor een woning. De actualisatie gebeurt nu, in 2019.

We verstuurden de brieven op 30 april. Kandidaat-huurders die niet op tijd reageren op deze brief, moeten we schrappen van de wachtlijst.

Hernieuwing van je kandidatuur

In onze brief vragen we je om je kandidatuur te bevestigen. Controleer de gegevens van gezinssamenstelling, inkomen en je keuzes. Kleur het vakje in waarvan de informatie voor jouw situatie juist is.

Het is heel belangrijk dat je op deze brief reageert.

Als we binnen de maand (voor 31 mei 2019) geen reactie op de brief krijgen, dan krijg je een herinneringsbrief. Beantwoord je deze niet binnen de 15 dagen, dan moeten wij jouw aanvraag schrappen en sta je dus niet meer op de wachtlijst.

Je brief terug aan ons bezorgen kan:

  • via opsturen met de post of zelf in onze brievenbus steken;
  • tijdens onze (extra) vrije openingsdag: dinsdag tussen 9u en 12u en 13.30u en 16.30u;
  • in het wijkbureau van Kolderbos (dinsdag van 9u tot 11u) en Sledderlo (dinsdag van 9.30u tot 12u).

Opnieuw inschrijven

Als je niet op onze brief reageerde maar toch kandidaat wil blijven, moet je je helemaal opnieuw inschrijven. Dat betekent dat je ook weer zal moeten aansluiten onderaan de wachtlijst. Het is dus heel belangrijk om van je te laten horen als je kandidaat wil blijven.

Op een ander moment je keuze van woning aanpassen?

Als je een gegronde reden hebt, die nog niet bekend was bij je oorspronkelijke inschrijving, kan je je keuze van woning ook op een ander moment aanpassen. Bijvoorbeeld wanneer:

  • je gezinssamenstelling verandert (een bijkomend kind of een andere inwonende persoon);
  • je fysieke omstandigheden veranderen (invaliditeit,...);
  • je situatie zo is dat die een invloed heeft op de voorrangsregels, zoals wanneer je woning onbewoonbaar wordt verklaard of wanneer je onteigend wordt.

Het is belangrijk om dan meteen contact op te nemen met onze medewerker Astrid.

Ga naar onze contactpagina of maak een afspraak via de knop hieronder.

Maak een afspraak